Tasarı, oylama maratonunun ardından 51-49'luk seçimle onaylandı. Tasarı, şimdi ise hayata geçmesi için son olarak meclise gidecek. Demokratlar, Amerikan Kurtarma Planını, ülkenin virüsü yenmesine ve ekonomiyi sağlığına kavuşturmasına yardımcı olacağını söylediler. Cumhuriyetçiler ise, 1.9 trilyon dolarlık paketi gereğinden fazla olmakla eleştirdi. 

İşte dev ödeneğin kullanılacağı bazı alanlar: 

SALGIN YÖNETİMİ 

Tasarı, corona virüs için federal, eyalet ve yerel testleri genişletmek ve laboratuvar kapasitesini genişletmek ve mobil test birimleri kurmak için yeni yatırımlarla sözleşme izleme yeteneklerini geliştirmek için 46 milyar dolar sağlayacak. Ayrıca, ülke genelinde COVID-19 aşılarının dağıtımını ve yönetimini hızlandırmak için yaklaşık 14 milyar dolar harcanacak.

İŞLETMELERE YARDIM

Pandemiden zarar gören restoranlar ve kafeler için yeni bir program 25 milyar dolar alacak. Hibeler, 10 milyon dolara kadar çıkabilecek. Hibeler, maaş bordrosu, kira, kamu hizmetleri ve diğer işletme giderlerini karşılamak için kullanılabilir. 

OKULLAR

Tasarı, anaokulundan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için okullara yaklaşık 130 milyar dolar ek yardım çağrısında bulunuyor. Para, sınıf boyutlarını küçültmek ve sınıfları sosyal mesafeyi artırmak, havalandırma sistemleri kurmak ve kişisel koruyucu ekipman satın almak için değiştirmek için kullanılacak. Para aynı zamanda hemşire ve danışmanların istihdamını artırmak için de kullanılabilir.

KİRA YARDIMI

Tasarı, düşük gelirli hane halklarının ve işsizlerin kira ve kamu hizmetlerini karşılamasına yardımcı olmak ve evsizlere yardımcı olmak için yaklaşık 30 milyar dolar sağlıyor. Eyaletler, salgın nedeniyle ipotek ödemeleriyle mücadele eden ev sahipleri için ek 10 milyar dolar alacaklar.