ABD’li üst düzey savcılar siber saldırıya uğradı: Olağan şüpheli Rusya 

Ülkenin Adalet Bakanlığı, yaklaşık 30 üst düzey savcısının e-posta hesaplarının geçen yıl ortaya çıkan kapsamlı siber saldırıda hacklediğini açıkladı.

ABD'nin Rusya'yı suçladığı SolarWinds yazılımının kullanıcılarına yönelik saldırı, ABD hükümetine yönelik şimdiye kadarki en kötü siber casusluk saldırısıydı. Bakanlık, 27 ABD'li savcının en az bir ofis bilgisayarının saldırıya uğradığını söyledi.

MUHBİRLERİN İSİMLERİNE ULAŞMIŞ OLABİLİRLER

Bu, bilgisayar korsanlarının muhbirlerin isimleri de dahil olmak üzere hassas bilgilere erişmiş olabileceğine dair korkuları artırdı. Eski bir federal savcı olan Gil Soffer BBC'ye verdiği demeçte, "Potansiyel olarak çok ciddi" dedi. Savcıların e-postalarının "çok hassas, çok gizli bilgiler" içerdiğini söyledi. Bilgisayar korsanları gizli muhbirlerin kimliklerini ele geçirirse, bilgileri "gizlerini havaya uçurmak" için kullanabilirler.

'ŞANTAJ İÇİN KULLANILABİLİR'

Siber suçlulara 18 bin hükümet ve özel bilgisayar ağına potansiyel erişim sağlayan saldırı, geçen Aralık ayında kamuoyuna açıklandı. İhlalden etkilenenler arasında, ülkedeki en önde gelen kovuşturmalardan bazılarını yöneten ve avukatlık bürosunda çalışanlar tarafından kullanılan Microsoft e-posta hesaplarının yüzde 80'i yer alıyor.

Eski federal savcı Renato Mariotti, "Bu ofislerde çok hassas soruşturmalar yürütülüyor" dedi. Mariotti, maillerin pek çok yüksek profilli mali soruşturmayı içeriyor, bu da sızdırılan herhangi bir bilginin şantaj veya haraç için kullanılabileceği anlamına geldiğini söyledi.

BBC