Geçen hafta gerçekleştirilen Rasmussen anketine katılanların yüzde 52’si, gazın karşılanamaz hale gelmesinin nedeni olarak Biden'in zayıf enerji politikalarına işaret etti, bu da yönetimin "Putin kaynaklı fiyat artışı" söyleminin anlaşılmadığı anlamına geliyor.

Ne Biden'ı ne de Putin'i suçlayanlar parmaklarını petrol şirketlerine işaret ederken, yanıt verenlerin yüzde 29'u endüstrinin fiyatlarını yükseltmek için mevcut jeopolitik istikrarsızlıktan yararlandığını öne sürüyor.

HALK ‘ÇOK CİDDİ’ DİYOR

Benzin fiyatı, genel olarak ara seçimlere giden Biden için kritik konu olarak görülüyor. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 92'si, ankette artan gaz, ev ısıtma yağı ve diğer yakıt fiyatlarını ciddi bir sorun olarak görürken, yüzde 68'i sorunu "çok ciddi" olarak nitelendirdi.

Ankette, seçmenlerin yalnızca yüzde 27'si, Biden'ın ekonomiyi idaresini "mükemmel" veya "iyi" olarak değerlendirirken, Aralık ayından bu yana beş puanlık bir düşüş yaşadı. Katılımcıların yüzde 57'si ise başkanın performansını "kötü" olarak değerlendirdi. (RT)