20 Ocak'ta koltuğa oturmaya hazırlanan ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i Ulaştırma Bakanlığı görevi için seçti.

Joe Biden, Buttigieg için “Onu ulaştırma bakanlığına aday gösteriyorum çünkü bu pozisyon birbiriyle iç içe geçmiş pek çok zorluk ve fırsatın bağlantı noktasında bulunuyor” yorumunda bulundu.

Buttigieg ise “Seçilmiş başkanın Ulaştırma Bakanı olarak milletimize hizmet etmemi istemesinden onur duyuyorum. Bu istihdam yaratmak, iklim zorluklarını aşmak ve ve eşitliği artırmak için muazzam bir fırsat” diye tweet attı.

2015’TE EŞCİNSEL OLDUĞUNU DUYURMUŞTU

38 yaşındaki Pete Buttigieg, ABD tarihinin 'bilinen' ilk eşcinsel bakanı olacak.

2014 yılında ABD işgali altındaki Afganistan’da 7 ay boyunca gönüllü askerlik yapan Buttigieg, resmen ‘gazi’ unvanına da sahip.

2015 yılında belediye başkanlığı koltuğunda otururken eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklayan Buttigieg, 4 ay sonra yapılan seçimlerde yüzde 80’lik oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçildi.

Eşcinsel olduğunu açıklayan Buttigieg’in, muhafazakâr kimliğiyle öne çıkan Indiana eyaletinde yüksek oy oranıyla seçilmesi çok konuşulmuştu.