KHOU haber istasyonunun haberine göre, Hasan Gökal isimli doktor, 29 Aralık’ta Humble'daki aşı tesisinden alıp evine götürdüğü 10 doz Moderna aşısının zaten kullanılamayacağını iddia etti.

SON AŞIYI EŞİNE VERDİ

Gökal, aşı tesisinin açıldığı ilk gün olduğunu ve sağlık görevlilerinin ona artık aşılarla ne yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi. Doktor, aşıların son kullanma süresinin dolmasına sadece 6 saat kala, aşı için uygun olan tanıdığı kişilere ulaşmak için telefonunu kullanmaya başladı. Aşı olacak 10 kişiyi bulabildiğini, ancak son dakikada bir kişinin vazgeçtiğini söyledi. Gökal, kalan dakikalarla son aşıyı eşine verdiğini söyledi.

İŞTEN KOVULDU

Evrak işlerini ertesi gün teslim ettiğini, ancak ertesi hafta aşıları neden saha dışına çıkardığına dair bir yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğü için kovulduğunu söyledi. Türk doktor, "Geçmişte acil tıpta çalıştım" dedi ve "Ne olursa olsun o hayatı kurtarmak için yapman gerekeni yap" şeklinde ekledi.

YARGIÇ DAVAYI REDDETTİ

Harris County Bölge Savcısı Kim Ogg, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak bir yargıç davayı reddetti. Hasan Gökal, hâlâ yanlış bir şey yapmadığını savunuyor. Gökal, "Bir doktor olarak, bunu öylece kabul edip kalbimin bana doğru olarak söylediği şeyden uzaklaşamam" dedi. (New York Post)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com