Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanında (HHS) üst düzey bir kişi olan Paul Alexander, Temmuz ayında sağlık yetkililerini Covid-19 salgınıyla mücadelede "sürü bağışıklığı" yaklaşımını ikiye katlamaya çağırdı ve "[Amerikalıların] enfekte olmasını istiyoruz" yazdı.

SAĞLIK SİSTEMİNİ BOĞAR

Halk sağlığı uzmanları, pandemi boyunca sürü bağışıklığı stratejisinin sağlık sisteminin boğulmasına ve virüs nedeniyle daha birçok ölüme yol açacağını söylediler. 

Çocuklar ve genç yetişkinler daha hafif virüs vakalarına sahip olma eğilimindeyken, bu onların virüsün en ciddi etkisine tamamen bağışık oldukları anlamına gelmez. Yaşları 18 ile 34 arasında değişen 3 bin yetişkinin katıldığı bir araştırma, hastaneye kaldırılacak kadar hasta olanların yüzde 21'inin
yoğun bakımda kaldığını buldu.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Soruşturmayı yöneten Demokrat temsilci James Clyburn hakkındaki iddialar da dikkat çekici.

HHS yaptığı açıklamada, Clyburn'ün “iyi niyetle çalışmadığını” ve kasıtlı olarak departmanı kötü bir şekilde göstermeye çalıştığını söyledi. HHS sekreteri Alex Azar, Ekim ayında "sürü bağışıklığının ABD hükümetinin stratejisi olmadığını" söyleyerek departmanı sürü bağışıklığı fikirlerinden uzaklaştırmaya çalışırken, Trump, Ekim ayı gibi yakın bir zamanda bu stratejinin virüsü "ortadan kaldıracağını" öne sürdü.