Ülkenin enformasyon bakanlığındanyapılan açıklamada, Sudan'ın eski kabine işleri bakanı KhalidOmerYousif, açlık grevine başladıktan bir günden kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. 

Sudan Kongre Partisi'ne göre, Yousif ve diğer politikacılar, askeri liderler ve sivil Başbakan Abdalla Hamdok arasında tüm sivil tutukluların serbest bırakılmasını sağlayan bir anlaşmanın imzalanmasına rağmen devam eden tutuklamaları protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

Bugün ayrıca, Hartum’uneskieyalet valisi Ayman Nimir ve yolsuzlukla mücadele görev gücü üyesi Maher Abouljokh da serbest bırakıldı. Çok sayıda üst düzey politikacı gözaltında tutuluyor.

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Ordunun siyaseti terk etmesini ve sivil protestocuların ölümlerinin hesabını vermesini isteyen protestolar, askeri liderler ile Hamdok arasındaki anlaşmanın açıklanmasından bu yana devam ediyor.

Sudanlı Doktorlar Merkez Komitesi’nden yapılan açıklamada, Perşembe günü protestoların dağıtılması sırasında Bahri kentinde 63 kişinin yaralandığını söyledi. (Reuters)