İngiltere, petrol şirketlerinin petrol ve dizeli rafinerilerden benzin istasyonlarına taşımak için yeterli kamyon şoförü olmadığı konusunda uyarmasının ardından büyük şehirlerde bulunan istasyonlarda benzin ve dizel kıtlığıyla karşı karşıya. 

ORDU ŞÖFÖRLERİ BEKLETİLİYOR

Johnson, tedariklerin normale döndüğünü söyleyerek halkın endişelerini gidermeye çalıştı ve insanları panik yapmamaya çağırdı. Ancak birçok bölgede yüzlerce sürücü istasyonlarda kuyruk oluşturdu. 

Reuters muhabirleri, Londra'nın kuzeyinden itibaren benzin istasyonlarının önünde ve İngiliz başkentini çevreleyen yoğun otoyollarda uzun kuyruklar ve bazı bölgelerde yakıt bulunmadığına dair uyarılarla karşılaştı.

Tıkanıklık, doktorlara, hemşirelere ve diğer temel çalışanlara hastaneleri ve sosyal bakım hizmetlerini çalışır durumda tutmak için arabalarını doldurmada öncelik verilmesi çağrılarına yol açtı. Hükümet, 150 İngiliz ordusuna ait tanker şoförünü beklemeye aldı ve basında çıkan haberlerde, bunların önümüzdeki birkaç gün içinde konuşlandırılabileceği öne sürüldü.

Sanayi grupları, yakıt kıtlığının en kötüsünün Londra, güneydoğu ve diğer İngiliz şehirlerinde görüldüğünü söyledi. Sürücülerin yakıt almak için itişip kakışması ve bazı kişilerin su şişelerini yakıtla doldurduğunu gösteren sosyal medya paylaşımları ilginç görüntüler ortaya koydu. 

İngiltere'deki benzin istasyonlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturan bağımsız yakıt perakendecilerini temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA), Salı günü, üyelerinin benzin istasyonlarının yüzde 37'sinin yakıtının bittiğini söyledi.

Kaynak: Reuters