Geçen yıl 20 Ağustos'ta zehirlenmesinin birinci yıldönümünden önce Guardian'a yazan Navalny, batılı liderleri "zor bir mesele" olduğunu kabul ettiği şeyi çözmek için daha fazlasını yapmadıkları için eleştiriyor. 

‘’İSTEKSİZ DAVRANIYORLAR’’

Navalny, batılı liderlerin, sorumlu kişi genellikle bir zirve sonrası basın toplantısında yanlarında durduğunda yolsuzluk sorunuyla yüzleşmek konusunda isteksiz olduklarını savunuyor. Navalny, yine Le Monde ve FrankfurterAllgemeine Zeitung tarafından yayınlanan makaleyi avukatlarına yazdırdı. 

‘’DAHA SİNİR BOZUCU BİR ŞEY YOK’’

Navalny'nin makalesi muhtemelen Kremlin'i daha da kızdıracak. Batılı hükümetleri Putin'e yakın oligarklara kişisel yaptırımlar uygulamaya çağırıyor. Bu olmadıkça, “batıdan gelen herhangi bir yolsuzlukla mücadele söylemi, oyun oynamak olarak algılanacak” diye yazıyor.

Şunları ekliyor: “Kimsenin adını duymadığı, ancak bu albayların çıkarları için hareket eden insanlardan titizlikle temizlenmiş istihbarat servisi albay ve generallerinin isimleriyle dolu son yaptırımlar listesini okumaktan daha sinir bozucu bir şey yok. Batı'nın kendisini, 'işadamı' etiketinin bir hoşgörü gibi davrandığı ve yaptırım listelerinde yer almalarını zorlaştıran zihniyetten kurtarması gerekiyor.”

 (Guardian)