Brandenburg bölgesinin Ekonomi Bakanı Jorg Steinbach'ın Çarşamba günkü haberinde, Rusya'nın bakım çalışmaları bittikten sonra Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden gaz tedarikini yeniden başlatmayacağının "neredeyse kesin" olduğunu söyledi. Gazetenin haberinde, Almanya ekonomi bakanlığının "durumun ciddi olduğu" kabul edildiği ve yetkililer "Rusya'nın daha sonra ne karar vereceği konusunda spekülasyon yapılmayacağı" da belirtildi. 

‘YETERLİ TANKER YOK’

Böyle bir acil durum senaryosunu öngören ülkenin ekonomi bakanı Robert Habeck, daha önce Rus gazının en azından kısmen gemiyle taşınan LNG ile değiştirilmesini öngören bir plan tasarlamıştı. Bununla birlikte, birkaç uzmana atıfta bulunan Bild'e göre, Almanya'nın gaz ihtiyacını karşılamak için yeterli sayıda tanker olmayabilir.

Armatörler Birliği'nden Martin Kroger gazetecilere verdiği demeçte, "Alman ticari filosunda LNG'yi uzun mesafelere taşıyabilecek gaz tankeri yok. Diğer bölgelerde talep yüksek olmasına rağmen, dünya çapında toplamda yaklaşık 500 LNG tankeri bulunduğunu" belirtti. 

MUHALEFET KARŞI

Ülkenin ekonomi bakanlığı da, Berlin'in ülkeye gaz taşımak için kaç tane LNG tankeri kullanabileceği konusunda net bir rakama sahip olmadığını kabul etti.

Alman muhalefeti, Habeck'in planının başarısız olduğunu iddia etti ve herhangi bir kıtlığı gidermek için muhafazakarlar, gaz rezervlerinin hızla doldurulmasını ve kömür santrallerinin yeniden başlatılmasını istiyorlar. (RT)