Ukrayna’nın Rus işgali sonrası Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle Avrupa enerji krizine hazırlanıyor. Günlük hayatı etkilemesi beklenen kriz nedeniyle, yaz aylarında tasarruf önlemlerine başlandı.

Sözcü’nün haberine göre; büyük kentlerdeki meydanlarda anıt ve tarihi binaların ışıklarının kısılmasına, kamuya açık yerlerde suyun kapatılmasına ve belediye spor tesislerindeki duşlarda sadece soğuk su akmasına karar verildi.

Başkent Berlin'de birçok meydanda ışıkların kapatılmasıyla tarihi anıtlar ve kamu binaları karanlığa gömüldü. Hanover, belediye tesislerinde sıcak suyu kapatan ilk büyük Alman kenti oldu. Aşağı Saksonya eyaletindeki belediye tesislerinde de sıcak su sınırlı olacak, mobil soğutma ve ısıtma cihazları da yasaklanacak.

YENİ ÖNLEMLER YOLDA

Yetkililer, enerji krizinin gidişatının tahmin edilebilir olmadığını belirterek enerji tüketimini azaltmak için yeni yöntemlerin hayata geçebileceğini ifade ediyor.

Hükümet dün yaptığı açıklamada enerji şirketlerinin iflas etmesini önlemek için çeşitli önlemler aldığını açıklamıştı. Ukrayna savaşı sonrası diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte Rus gazına bağımlılığı azaltmanın yollarına arayan Almanya, AB ülkeleri arasında Rus gazına en bağımlı ülkeler arasında yer alıyor.