Almanya Başbakanı Olaf Scholz, tüketicileri ve şirketleri yükselen enflasyona karşı korumak için tasarladığı üçüncü pakete 65 milyar euro harcayacaklarını duyurdu. Başbakan Scholz, "Bu, şu ana kadarki üç paketin en büyüğü," dedi.

İNDİRİMLİ TOPLU TAŞIMA UZATILACAK

Hükümet tarafından Pazar günü yayınlanan bir belgede açıklanan ve üç koalisyon partisi tarafından üzerinde anlaşılan tedbirler arasında, indirimli toplu taşımanın uzatılması ve ağırlıklı olarak enerji sektöründe faaliyet gösteren 9 bin şirkete 1,7 milyar euro'luk vergi indirimi yer alıyor.

'YÜKSEK FİYAT ARTIŞINA KARŞI VATANDAŞLAR DESTEKLENMELİ'

Hükümet tarafından yayımlanan belgede de, "Beklenen yüksek fiyat artışlarına karşı, vatandaşlar ve enerji sektöründeki şirketler desteklenmelidir" denildi. Belgede, "Bu durum aynı zamanda ekonomi ve işgücü piyasasını da destekleyecek, zira vatandaşlar tüketmeye, işletmeler de yatırım yapmaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

ELEKTRİK FİYATLARINA 'FREN'

DW Türkçe'de yer alan habere göre, ayrıca hane halkını elektrik fiyatlarının baskısından kurtarmak amacıyla elektrik fiyatlarına bir fren getirilmesi ve şebeke ücretlerindeki artışın sınırlandırılması gerektiği kaydedildi.

EMEKLİLERE ENERJİ ÖDENEĞİ VERİLECEK

Somut rahatlama önlemleri arasında, halihazırda 640 bin kişiye verilen konut ödeneği yardımının iki milyon kişiye çıkarılması yer alıyor. Ayrıca emeklilere 1 Aralık'tan itibaren 300 euro'luk yeni bir enerji ödeneği verilecek.

ÇOCUK PARASI ARTTIRILACAK

Öğrenciler için bir defaya mahsus 200 euro'luk bir ödeme yapılacak. Hartz IV, 1 Ocak itibarıyla vatandaş geliri olarak ödenecek ve enflasyon dikkate alınarak yaklaşık 500 euro'luk standart bir orana yükseltilecek. Çocuk parası da birinci ve ikinci çocuk için 18 euro artırılacak.