Önlemler arasında, hastaneler gibi sosyal kurumlar hariç olmak üzere, ofislerde ve kamu kurumlarında ısıtma sıcaklığının 20 ila 19 santigrat dereceden düşürülmesi yer alıyor. Ayrıca, açık hava reklamcılığı ve vitrinlerin ve anıtların aydınlatması yerel saatle 22:00 ile 06:00 saatleri arasında kapatılacak. Ayrıca, mağaza sahiplerinden ısıyı korumak için binalarının kapılarını bir seferde çok uzun süre açık tutmaktan kaçınmaları istenecek.

HAYATA GEÇİYOR

Tedbirlerin 1 Eylül'den 1 Ekim'e kadar kademeli olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kamu binalarının koridorlarında, fuayelerinde ve teknik odalarında ısıtmanın kapatılması ve özel ev havuzlarının gazla ısıtılmasının yasaklanması da planlanıyor.

Alman bakan, “Önlemler enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olacak, ancak arkamıza yaslanıp bu kadar diyebileceğimiz ölçüde değil. Gaz tüketimi yaklaşık yüzde 2-2.5 oranında azalacaktır. Bu, gidecek çok yolumuz olduğu anlamına geliyor” dedi. Ona göre, bu önlemler özel haneleri ve şirketleri önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 10.8 milyar euroluk ek faturadan kurtarabilir. (RT)