Bir noktada partinin anketlerde önde olduğu bir genel seçimden beş hafta önce, bir dakikalık uzun reklam, bazı eleştirmenler tarafından mümkün olduğunca geniş bir seçmen kitlesine hitap etmek için kasıtlı ve son bir çaba olarak görülüyor. 

TARİHİ GEÇMİŞ SORUNLARI ÖNE ÇIKARIYOR

Filmde bal arıları ve ayçiçeklerinin yanında büyükanneler, futbolcular, bir çiftçi, otobüs şoförü, rahip, çöp toplayıcı ve arka bahçede mangal yapan bir grup orta yaşlı emekli yer alıyor. Bakım çalışanları ve kuryeler, düşük ücret konusundaki tartışmalara değiniyor ve bilgisayar başındaki bir kadın, hızlı internete erişimin olmamasından endişe duyuyor.

Geçen ay batı Almanya'nın büyük bir bölümünü vuran yıkıcı sellerden veya insanlığın dünyanın ikliminde nasıl eşi görülmemiş değişikliklere yol açtığına dair BM'nin en son iklim değişikliği raporundan hiç söz edilmiyor.

REFERANS OLARAK KULLANILIYOR

Slot, Anton Wilhelm von Zuccalmaglio'nun 1910'ların Wandervogel (gezici kuş) hareketi tarafından popüler hale getirilen ve genç üyeleri doğayı teşvik eden ortaçağ gezgin bilginlerinin doktrini temelinde sanayileşmeye karşı kampanya yürüten 1840 tarihli bir Alman halk şarkısının yeniden yazılmasına dayanıyor. Şarkı, bazen bir parodi olarak sıklıkla yeniden yazıldı veya çevresel yıkımı ve sosyal adaletsizliği vurgulamak için kültürel bir referans olarak kullanıldı.

Yeşiller versiyonunda, sıradan Almanlar işyerlerinde, oturma odalarında ve spor salonlarında şu sözleri söylüyor: “Şu anda güzel bir ülke; Uzakta ve geniş bir uyanış gerçekleşiyor, yeni yollardayız vehareketsiz kalmayacağız … Dünyamızı korumamız gerekiyor, yaşamak için çok ısınıyor, iklim için savaşacağız, kısa mesafeye karşı uçuşlar ve çiftliklerimiz için.”

(Guardian)