Şüphelilerin çoğu ülkenin dört bir yanından gelirken, dijital adli tıp uzmanları, sohbet gruplarında çocuk cinsel istismarı görüntülerine sahip oldukları veya bunları paylaştıkları şüphesiyle ABD, Avusturya, İsviçre ve Fransa'dan insanları seçmişti.

‘’YÜZ BİNLERCE SAYFA BİLGİ BULUNDU’’

Bavyera polisinden yapılan basın açıklamasına göre, şüpheliler polis ve savcılar tarafından hazırlanan "iki büyük çaplı dava" kapsamında değerlendiriliyordu. Suçlu bulunmaları halinde, reşit olmayanlar da dahil olmak üzere tüm şüpheliler "bir yıldan az olmamak üzere" hapis cezasına çarptırılacak.

Bavyera'nın Amberg kasabasındaki polis memurları, Mart ayının başlarında bir reklamla karşılaştıktan sonra çevrimiçi sohbetlere katılmıştı. Sohbetler, çocuklar, ergenler ve hayvanlarla yapılan cinsel eylemlerinin videoları ve görüntülerini içeriyordu.

Beş aylık soruşturmanın ölçeğini ima eden Amberg polisi, şüpheliler hakkında "21 büyük kutuya" sığacak kadar "birkaç yüz bin" sayfa bilgi bulunduğunu söyledi. Amberg'deki Kriminal Polis Soruşturmaları Başkan Yardımcısı Peter Krämer, "Çocuk ve ergen pornografisinin dağılımı son yıllarda önemli ölçüde arttı ve birçok soruşturmada bizim için bir odak alanı" dedi. (RT)