DUP Magazin, bu hafta Essen Üniversite Hastanesi'nden henüz yayınlanmamış bir araştırmaya atıfta bulunarak, Almanya'da Mart ayı başı ile Mayıs 2021 sonu arasında intihar girişimlerinden sonra 500'e kadar reşit olmayan çocuğun hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Araştırmacılar, ülke genelindeki 27 çocuk yoğun bakım ünitesinden gelen verileri analiz etti. Rapor edilen çocuk intihar girişimlerinin pandemi öncesi zamanlara kıyasla dört kat arttığını buldular.

‘SOSYAL MEDYA DIŞINDA SOSYAL TEMAS GEREKİYOR’

Essen Üniversite Hastanesi'nin Çocuk Birimi Başkanı Christian Dohna-Schwake, devam eden kısıtlamaların ve okulların kapatılmasının, halihazırda depresyon veya anksiyete bozukluklarından muzdarip olan küçükler için özellikle zararlı olduğunu söyledi. Dohna-Schwake, okulların "mümkün olduğunca uzun süre" açık tutulması gerektiğini belirterek, "Sosyal medya dışındaki sosyal temasların zihinsel sorunlara karşı önleyici bir etkisi var" dedi.

Bununla birlikte, Alman Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi, Psikosomatik ve Psikoterapi Derneği (DGKJP) Başkanı Renate Schepker, RND'ye çalışmanın olası etkilerinin, yayınlanana kadar dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi.