Polis, Dresden kentindeki aramaların, eyalet hükümetinin corona virüs kısıtlamalarıyla bağlantılı olarak öldürme planlarının tartışıldığı Telegram programındaki bir grubun bireysel üyelerini hedef aldığını söyledi.

Grup, yayıncı ZDF tarafından geçen hafta yayınlanan bir soruşturmanın ardından yetkililerin dikkatini çekti. ZDF raporu, Telegram grubunun üyelerinin Dresden'deki toplantılarda Saksonya eyalet hükümetinin temsilcilerinin öldürülmesi hakkında konuştuğunu ortaya koydu.

Saksonya polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Telegram grubunun üyelerinin ellerinde silah olabileceğini öne sürdükleri açıklamalarının ardından yapılan baskınlarda özel kuvvetlerin yer aldığını söyledi.

EN DÜŞÜK AŞI ORANINA SAHİP BÖLGE

Almanya'da en yüksek ikinci corona virüs vaka oranına ve en düşük aşı oranına sahip olan Saksonya, son haftalarda corona virüs kısıtlamalarına karşı çıkanların protestolarına sahne oldu. Geçen ay, bir grup protestocu, Saksonya içişleri bakanının evinin önünde meşaleli bir toplantı düzenledi ve bu, yaygın olarak kendisine karşı örtülü bir şiddet tehdidi olarak görüldü. 

Reuters