Robert Koch Enstitüsü halk sağlığı otoritesine göre, teyit edilen toplam koronavirüs vakası sayısı şu anda 4.89 milyon ve toplam ölümler 235 artarak 97 bin 198'e yükseldi.

Enstitü, koronavirüsün yedi günlük insidans oranında – 100 bin kişi başına enfekte olan kişi sayısı - Çarşamba günü 232'den 249'a yükseldiğini bildirdi.

ARTAN VAKALARA OHAL’İ UZATAMAYACAK

Alman yerel yönetimler derneği (DLT) Başkanı Reinhard Sager, yemek ve etkinlik endüstrisinin virüse karşı daha sıkı kontrole çağırdı. Sager, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, "Potansiyel müşterileri kaybetme endişesi, kontrol yükümlülüklerini yerine getirmek için çok az şey yapmaya devam etmeleri halinde tehdit eden sonuçlarla ilgili endişeden önemli ölçüde daha az olmalıdır" dedi. 

Aralık ayı başına kadar bir koalisyon hükümeti kurmak için görüşmelerde bulunan üç Alman partisi, enfeksiyon dalgasına rağmen ülke çapında olağanüstü hali uzatmama konusunda anlaştılar.

Bunun yerine, Pazartesi günü, maskeleri ve kamusal alanlarda sosyal mesafe gibi önlemlerin önümüzdeki Mart ayına kadar uygulanmaya devam etmesine izin verecek şekilde mevcut mevzuatı değiştirecek bir yasa taslağı sundular.Yasa tasarısı, Federal Meclis'in alt meclisine sunulacak ve bir hafta sonra özel bir oturumda oylanacak.

Sosyal Demokratların Meclis Genel Başkan Yardımcısı Dirk Wiese ARD televizyonuna verdiği demeçte, partilerin işverenlerin çalışanlarına aşılanma, iyileşme veya PCR testi şartı getirmelerine izin vermeyi de düşündüklerini söyledi. (Reuters)