Temmuz ayında Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan devralan CEO Andy Jassy, şirketin hızlı büyüme sağlaması için dünya çapında birden fazla yerde daha fazla işçi almayı planladığını söyledi.

YENİ CEO’NUN İLK AÇIKLAMASI

Pozisyonların büyük kısmı, firmanın 40 bin rol yaratmayı planladığı ABD'de oluşturulacak. İngiltere'de yaklaşık 2 bin 500, geri kalanı Hindistan, Almanya ve Japonya'da oluşturulacak.

Duyurunun ayrıntıları, Jassy'nin Bezos'tan devralmasından bu yana ilk basın röportajında yapıldı. Reuters haber ajansına, firmanın diğer işletmelerin yanı sıra perakende, bulut bilişim ve reklamcılık alanındaki talebi karşılamak için daha fazla personele ihtiyacı olduğunu söyledi. Şirketin, Project Kuiper olarak bilinen geniş bant erişimini genişletmek için yörüngeye uydu fırlatma planının da daha fazla personel gerektireceğini söyledi.

İşe alım süreci, 15 Eylül'de gerçekleştirilecek olan şirketin kariyer gününün bir parçası olacak. Şirket, yeni işe alımların Amazon'un dünya çapında yaklaşık 275 bin olan teknoloji ve kurumsal personelinde yüzde 20'lik bir artışı temsil edeceğini söyledi.

Guardian