Gelirinin büyük çoğunluğunu uygulamada dijital reklam satışından elde eden California merkezli şirket, sorunun küresel tedarik zinciri kesintileri ve işgücü sıkıntısı ile birleştiğini ve markaların reklam harcamalarını geri çekmesine neden olduğunu söyledi.

DİĞER DEVLERİ ETKİLEDİ

İlk büyük sosyal medya şirketlerinden kazanç bildiren Snapchat’in sonuçları, gelecek hafta üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan Facebook ve Twitter’ın üzerine gölge düşürdü. Bu sonuçlar ayrıca, Facebook hisselerini yüzde 6 ve Twitter hisselerini yüzde 7 düşürdü.

Apple gizlilik güncellemeleri Haziran ayında kapsamlı bir şekilde kullanıma sunuldu ve dijital reklam verenlerin iPhone kullanıcılarını izinleri olmadan izlemesini engelledi.

Snapchat CEO'su Evan Spiegel, analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde, Apple tarafından sunulan yeni bir reklam ölçüm aracının, şirketlerin reklamlarının performansını ölçme becerisini engellediğini ve reklamcıların onlarca yıldır alıştıkları iş yapma yöntemlerinin çoğunu alt üst ettiğini söyledi.

Snap, Apple'ın gizlilik değişikliklerinin ve küresel tedarik zinciri kesintilerinin, markaların tatil sezonu için pazarlamayı hızlandırdığı sosyal medya şirketleri için genellikle en yüksek kazanç dönemi olan dördüncü çeyreğe kadar devam etmesini beklediğini ekledi.

Reuters