Lübnan'dan gelen meyve ve sebzelerin, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek amacıyla Pazar günü saat 9'dan itibaren Suudi Arabistan'a girmesi veya Krallık üzerinden transit geçişi yasaklanacak.

GÜVENCE VERENE KADAR DEVAM EDECEK

Lübnan ürünleri, ya Suudi pazarlarına yönelik sevkiyatlar yoluyla ya da komşu ülkelere giderken Krallık üzerinden transit geçişle uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılıyor. 

Suudi Basın Ajansı (SPA), uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan en yaygın ürünlerin meyve ve sebzeler olduğunu söyledi. 

Yasak, Lübnanlı yetkililer sistematik uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarını durdurmak için gerekli önlemleri alacaklarına dair güvence verene kadar sürecek.

ÇARŞIDAN ALDIM BİR TANE, EVE GELDİM UYUŞTURUCU

İçişleri Bakanlığı, Lübnan'dan gelen diğer ürünlerin sevkiyatlarını, bunlara karşı benzer önlemlerin alınması gerekip gerekmediğini görmek için takip etmeye ve izlemeye devam edecek. 

Bu arada, Cidde İslam Limanı'ndaki Suudi gümrüğü, Lübnan'dan gelen bir nar sevkiyatında "sanatsal" bir şekilde gizlenmiş 5,3 milyon captagon hapını kaçırma girişimini engelledi. 

SPA’nın bildirdiğine göre, nar sevkiyatının hedeflenen alıcısı tutuklandı ve uyuşturucular ele geçirildi.

2 BUÇUK MİLYON HAP

Yaklaşık 2,5 milyon amfetamin hapını Krallığa kaçırmaya yönelik bir başka girişim de Dammam'daki Kral Abdül Aziz Limanı'nda engellendi. 

Lübnan'dan gelen bir nar sevkiyatının içinde 2 milyon 466 bin 563 hap saklandı. Hafr Al-Batin'deki kaçakçılık girişimiyle ilgili olarak beş kişi tutuklandı.

‘’DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ’’

Reuters'e konuşan Lübnanlı bakan Mohamed Fahmy, Lübnan'ın güvenliği "uyuşturucu kaçakçılığına karşı muazzam çabalar sarf ediyor" ve bu "titiz" çabalara rağmen kaçakçıların bazen başarılı olabileceğini söyleyerek, iki ülkedeki güvenlik servisleri arasında "daha fazla işbirliği" çağrısında bulundu.

(Arab News, Çeviri:polemikhaber)