Türünün ilk örneği olan araştırmada, yaratıkların nesil uzunlukları, menzilleri ve ne kadar uzun süre dolaştıkları konusundaki belirsizlikler göz önüne alındığında, araştırmacılar, 42 milyar ile 140 milyon sayılarının orta değeri olan 2.4 milyar sonucuna ulaştı. 

‘’GÖZLERİME İNANAMADIM’’

Kaliforniya Üniversitesi Paleontoloji Müzesi Direktörü ve çalışmanın baş yazarı Charles Marshall, "Bu çok fazla çene, diş ve pençe" dedi. Macalester’den bir paleobiyolog olan Kristi Curry Rogers, "Muhtemelen pek çok insan gibi, 2,5 milyar T-rex'in şimdiye kadar yaşamış olduğunu ilk okuduğumda gözlerimin beni aldatmadığından emin olmak için iki kez yaptım" dedi.

ÖMÜRLERİ 28 YIL

Marshall’ın ekibi, hayvan ne kadar büyükse popülasyonunun yoğunluğu o kadar az olduğunu söyleyen genel bir biyoloji kuralı kullanarak popülasyonu hesapladı. Sonra, etobur T-rex'in hayatta kalmak için ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğuna dair tahminler eklediler. Ne kadar çok enerji gerekli olursa, nüfus o kadar az yoğun olur. Ayrıca, T-rex'in yaklaşık 14 ila 17 yaşında bir yerde cinsel olgunluğa ulaştığını ve en fazla 28 yıl yaşadığını hesaba kattılar. (Guardian)