Harvard Üniversitesi’nin eğitim hastanesi, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) "hem başarılı bir operasyon için en iyi şansı yaratmak hem de hastayı optimize etmek için" nakil adayları için "yaşam tarzı davranışları" ile birlikte aşıyı zorunlu kılma tavsiyelerini takip ettiğini söyledi. Hastaneden bir sözcü New York Post'a “Covid-19’a karşı aşılanmayan hastalar bekleme listesinde aktif değiller” dedi.

‘OĞLUM AŞIYA İNANMIYOR’

DJ Ferguson, ailesi için kurulan bir GoFundMe bağış kampanyasına göre, kalıtsal bir kalp sorunu nedeniyle akciğerleri kan ve sıvıyla dolduktan sonra Kasım ayında hastaneye kaldırılmıştı. Babası David Ferguson, Boston'daki WBZ-TV'ye oğlunun Covid-19 aşısına "inanmadığını" ve bunu "temel ilkelerine aykırı" olarak gördüğünü söyledi.

Baba David, "Oğlumun oldukça cesurca savaştığını ve gerçekten inandığı dürüstlüğü ve ilkeleri olduğunu düşünüyorum ve bu da ona daha fazla saygı duymamı sağlıyor. Bu onun bedeni. Bu onun seçimi" dedi. 

Bağış kampanyasındaki güncellemeye göre, Ferguson'unaşıyı reddetmesi, kalbinin şişmesi durumunda "aşırı derecede yüksek ani ölüm riski" altında olduğu için, aşının bilinen yan etkileri nedeniyle olası kalp komplikasyonlarını karşılayamayacağı gerçeğine dayanıyor. (RT)