Nisan seçimlerinde Yeniden Birleşme Ulusal Partisi'nin adayı olacak olan Le Pen, 2017 seçimlerinin ikinci turuna kalmayı başarmıştı.

‘YENİLENEBİLİR DEĞİL KESİNTİLİ ENERJİ’

RTL radyosunda "Rüzgar ve güneş, bu enerjiler yenilenebilir değil, kesintili. Seçilirsem tüm yeni rüzgar enerjisi sahalarının yapımını durduracağım ve bunları sökmek için büyük bir proje başlatacağım" dedi.

Yılda altı veya yedi milyar avroya ulaşan ve tüketicilerin elektrik faturalarına ağır bir yük getirdiğini söylediği rüzgar ve güneş sübvansiyonlarını kaldıracağını da sözlerine ekledi.

NÜKLEER ENERJİYE TAM DESTEK

Le Pen ayrıca, birkaç yeni nükleer reaktörün inşasına izin vererek Fransa'nın nükleer endüstrisine güçlü destek sağlayacağını, Fransa'nın mevcut filosunun büyük bir yükseltmesini finanse edeceğini ve Başkan Emmanuel Macron'un önerdiği gibi küçük modüler reaktörlerin yapımını destekleyeceğini söyledi.

Fransa ekonomisi için bu hafta sunulan 2030 yol haritasında Macron, elektrikli araçlar, nükleer sanayi ve nükleerle üretilen yeşil hidrojen için milyarlarca avroluk destek önerdi, ancak yenilenebilir enerjiye pek yer ayırmadı.

Fransa, gücünün yaklaşık yüzde 75'ini nükleer santrallerde üretiyor. Bu, elektrik üretiminin herhangi bir gelişmiş ülkenin kişi başına en düşük karbon emisyonu arasında olduğu anlamına geliyor. Ancak, rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarında Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kalıyor. 

Reuters