Yargıç Anthony Kelly, Djokovic'in 30 dakika içinde serbest bırakılmasına ve pasaportu ile diğer kişisel belgelerinin kendisine geri verilmesine karar vererek, dünyanın bir numarası yaklaşmakta olan Avustralya Açık'ta 21. Grand Slam şampiyonluğu kazanma hedefini yeniden alevlendirdi. 

‘YETERLİ ZAMAN VERİLMEDİ’

Duruşmada daha önce Djokoviç'in Melbourne havaalanında saatlerce sorgulanmasını eleştiren Kelly, hem görüşmenin hem de vize iptalinin "mantıksız" olduğunu söyledi. Hakim, Djokoviç'e vizesini iptal etme niyetinden haberdar edildikten sonra tenis organizatörleri ve avukatlarla yanıt vermesi için yeterli zaman verilmediğini söyledi.

Federal hükümet avukatları mahkemeye ülkenin göçmenlik bakanının Djokoviç'in vizesini tekrar iptal etmek için kişisel yetkisini kullanma hakkını saklı tuttuğunu söylediler.

İKİ ÜLKE ARASINDA KRİZE RAMAK KALDI

Djokoviç'in durumu tüm dünyada yakından takip edilerek Belgrad ile Canberra arasında siyasi gerilimler yarattı ve ulusal aşı zorunlulukları konusunda hararetli tartışmalara yol açtı. 34 yaşındaki Djokoviç, Perşembe gününden bu yana uzun süreli sığınmacı tutuklularla birlikte bir göçmenlik gözaltı merkezinde tutuluyor. Pazartesi günü, hükümetin masraflarını ödemesine karar verilmesini içeren kararı dinlemek için avukatlarının odasındaydı. (Reuters)