24 Şubat Perşembe günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emir vermesiyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşı 25’inci gününde de devam ediyor.

'İŞGALE BİR HAFTA KALDI'

Irak ve Afganistan’da savaşan emekli korgeneral Ben Hodges, Rusya’nın çok zorlandığını söyledi. Şu an CEPA isimli ABD merkezli bir düşünce kuruluşunda görev alan Hodges, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için bir haftası kaldığını söyledi.


Korgeneral Ben Hodges

ÇİN VE SURİYEDEN YARDIM

Rusya’nın sadece bir haftalık asker gücü ve silah ile birlikte mühimmatı kaldığını açıklayan Hodges, “Bu sebeple Çin’den yardım talep ettiler ve Suriyelileri bölgeye getirmek için harekete geçtiler” dedi.

Hodges, “Rus generallerin zamanı, silahı ve askeri azalıyor. Rusya, şu an bütün askeri gücünün yarısını bu savaşa yönlendirmiş durumda. Irak ve Afganistan savaşlarında biz ordumuzun yüzde 29’unu bölgelere göndermiştik. Bu bile sürdürülebilir değildi” ifadesini kullandı.

'RUSYA'YA ASKERİ ŞOK!'

1 Nisan’da 130 bin Rus ailesinin 18-25 yaş arasındaki erkek çocuklarını askere gönderme zorunluluğu olacağına dikkat çeken Hodges, “Eğer bir şekilde bu ailelere ulaşarak çocuklarını askere göndermemeye ikna edersek Rusya genelinde çok ciddi bir şok dalgası oluşur” dedi.