Rusya’nın gazı kesmesinden sonrası Avrupa devletleri, "Bu kış zor geçecek" dedi ve hazırlıklara başladı. Rus enerji şirketi Gazprom, "Avrupa’nın bu kış Rus gazı olmadan nasıl bir hale gelebileceğini" gösteren bir video yayınladı.

Videoda yoğun karla kaplı Avrupa şehirleri görüntüsü yer aldı. Rus devletinin şirketi, yayınladığı videoyu “Winter is coming” yani "Kış Geliyor" başlığıyla paylaştı.

Gazprom’un paylaştığı video, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

AVRUPA'NIN GAZ KRİZİ

Avrupa’da gaz ve enerji fiyatlarının artmasıyla birlikte birçok Batılı devlet çeşitli tasarruflara başvurdu.

Almanya artan enerji ve gaz fiyatlarına yönelik enerji tasarrufu tedbirleri aldı. Tedbirler doğrultusunda kamu binalarının, reklam panolarının ve anıtların gece ışıklandırılmalarının kapatılmasına karar verildi. Bununla birlikte yüzme havuzlarının ısıtılması yasaklandı ve kömür santralleri yeniden faaliyete geçti. Mağazalarda ise ısı kaybını önlemek amacıyla kapıların kapalı tutulmasına karar verildi.

Fransa’da enerji ve gaz krizinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Kamu binalarında ısıtma ve soğutma dereceleri düşürüldü. Mağaza vitrinlerinin ışıkları gece 01.00’den sabah 06.00’ya kadar söndürüldü. Son olarak Fransa’da tren seferlerinin azaltılması yönünde karar alındı.