Galler Halk Sağlığı (PHW), insanların yurtdışında enfekte olduğunu ve iki hastanın aynı haneden olduğunu söyledi. Sağlık yetkililerinin izlediği hastalardan biri taburcu edildi.

‘’ENFEKSİYON ORANINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN…’’

PHW'nin sağlık koruma danışmanı Richard Firth, "Doğrulanmış maymun çiçeği vakaları Birleşik Krallık'ta nadir görülen bir olaydır ve genel halk için risk çok düşüktür" dedi ve "Denenmiş ve test edilmiş protokolleri ve prosedürleri izleyerek çok kurumlu meslektaşlarımızla çalıştık ve tüm yakın temasları belirledik.Daha fazla enfeksiyon olasılığını en aza indirmek için önlemler alındı’’ diye ekledi.

SEMPTOMLARI KORKUTUYOR

Maymun çiçeği virüsü, çoğu durumda sağlık üzerinde uzun vadeli bir etkisi olmayacak ve tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşmesi birkaç hafta sürecek hafif bir durum olarak kabul edilir.

Ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri, titreme, bitkinlik ve sırt ağrısı gibi ilk semptomların ötesinde bir kızarıklık oluşması mümkündür.

Virüs çiçek hastalığına benzer ve ölümcül olabilir, ancak vakaların büyük çoğunluğunda oldukça hafiftir.

DSÖ'ye göre, insan vakaları çoğunlukla orta ve batı Afrika'nın kırsal kesimlerinde rapor edilmekte olup, belgelenen en büyük salgının 2017'de Nijerya'da meydana geldiği söylenmektedir.

(Sky News)