Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yaptığı açıklamada, 26'ya kadar kalıcı ve yedek astronot bulmaya çalışırken mürettebatının çeşitliliğini artırmak istediğini söyledi. Ancak ESA, 31 Mart'tan itibaren sekiz haftalık işe alım sürecinde "çok yüksek sayıda" başvurunun gelmesini beklediği konusunda uyardı ve adayların Ekim 2022'ye kadar sürecek zorlu bir seçim sürecine katlanmak zorunda kalacaklarını söyledi.

ASTRONOT: KONU UZAY OLUNCA HEPİMİZ ENGELLİYİZ

ESA Yetenek Kazanımı Başkanı Lucy van der Tas, bir medya konferansında "Adayların bu süreç için zihinsel olarak hazırlanmaları gerekiyor" dedi. İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, insanların uzayda olmasını sağlayan teknolojinin, engelli insanlar için fırsat olabileceğini söyledi ve "Konu uzay yolculuğu olduğunda, hepimiz engelliyiz" diye ekledi.

YETERLİLİK ŞARTLARI ÇOK

Avrupa Uzay Ajansı'nda bir astronot işi için gerekenler arasında doğa bilimleri, mühendislik, matematik veya bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans derecesi ve üç yıllık yüksek lisans deneyimi bulunuyor. Cristoforetti, "Bunun harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum’’ dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com