Neubachel yazısında, “Christine Lagarde enflasyon şokunda. Türkiye'de Ocak ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yaklaşık yüzde 50 arttı . Birçok insan artık yiyecek, elektrik, benzin ve ilaç alacak durumda değil. Uzun zamandır bir ekonomik mucize olan Türkiye yoksullaştı. Yapay olarak düşük faiz oranlarıyla ekonominin temel yasalarını geçersiz kılabileceğine ve enflasyonla mücadele edebileceğine inanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesini ekonomik çöküşün eşiğine getiriyor. 


Alexander Neubacher

Almanya ve AB ülkeleri Türkiye koşullarından çok uzak. Ancak Avrupa Merkez Bankası (ECB) alanında da fiyatlar son zamanlarda yüzde 5,1 arttı. Bu euro bölgesi için yeni bir rekor.

ECB Yönetim Konseyi durumu görüşmek üzere toplandı. Ancak ECB felç olmuş görünüyor; ECB patronu Christine Lagarde, görünüşe göre bir enflasyon şoku yaşıyor. Kilit faiz oranı yüzde sıfırda kalıyor . Milyar dolarlık tahvil alımları sürdürülecek. Yükselen fiyatlarda bir sorun olduğunu uzun süre inkar eden Lagarde, hâlâ bir çıkış yolu arıyor.”

Ünlü Muhabir ve Köşe Yazarı Neubachel yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı, “Gerçeklerle yüzleşmeyi reddeden politikacılar için endişeleniyorum. Enflasyon satın alma gücünü ve tasarrufları tüketir, ekonomiyi zehirler ve insanları yoksullaştırır. ECB'nin Erdoğanlaşması gerçek bir tehlike.