İlk kez açılmasının ardından, Avrupa'nın en eski ve en büyüğü olan Casinò di Campione, şehre zenginlik getirdi ancak 2018’de iflas bayrağını çekip kapanmıştı. 

Lombardiya'nınComo kasabasındaki bir mahkemenin, kumarhanenin yıl sonundan önce yeniden açılmasını sağlayacak bir kurtarma planını onaylamasının ardından şimdi daha parlak günler önümüzde.

Şehrin altyapı konseyi üyesi PaoloBortoluzzi, "Kasabada çok fazla coşku var. Sonunda, gerçekten zor bir dönemden çıkıyoruz. Birkaç şeyi tamamlamamız gerekiyor, ancak kumarhaneyi mümkün olan en kısa sürede yeniden açmayı umuyoruz” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI: ARTIK HALK GELECEĞE UMUTLA BAKABİLİR

Bortoluzzi, “Bütün kasaba ve kimliği kumarhane etrafında dönüyordu… İnsanlar onunla büyüdü. Her şey çöktüğünde deprem gibiydi” dedi. Başlangıçta kumarhanede çalışmak üzere yaklaşık 174 kişi işe alınacak ve önümüzdeki beş yıl içinde 280'e yükselecek.

Kasabanın Belediye Başkanı RobertoCanesi, “Campione vatandaşları nihayet geleceğe iyimserlikle bakabilir ve yerel ekonomi için ana destek kaynağının uzun süredir kapanmasıyla karakterize edilen bu dramatik son üç yılı geride bırakabilir” dedi. 
(Guardian)