Avrupa Birliği, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve bölgeler gibi, serbest dolaşan kripto sektörünü evcilleştirmek için çalışıyor. AB, 2,1 trilyon dolarlık sektör için bir dizi kural geliştirmede ABD ve İngiltere'nin önünde.

13 Nisan'da 27 AB maliye bakanına gönderilen bir mektupta, kripto işletmeleri politika yapıcılardan düzenlemelerinin kara para aklama ile mücadele için standartlar belirleyen küresel Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kapsamında halihazırda yürürlükte olan kuralların ötesine geçmemesini sağlamalarını istedi.

MAHREMİYET KAYGISI

AB milletvekilleri geçen ay, bitcoin ve diğer kripto para birimlerini izlemek için yeni önlemleri desteklemek için oy kullandı. Büyük ABD borsası Coinbase’in karşı çıktığı kurallar, kripto firmalarının dijital para transferlerine kimlerin dahil olduğu hakkında bilgi toplamasını ve tutmasını gerektirecek.

Geçen ay yapılan oylamaya yanıt olarak, 46 Avrupalı ​​kripto endüstrisi lideri ve kuruluşu mektuplarında tekliflerin işlem ayrıntılarının ve cüzdan adreslerinin kamuya açıklanmasına yol açarak "her dijital varlık sahibini riske atacağını" söyledi. Mektubun organizatörleri, bunun kripto sahiplerinin mahremiyetini ve güvenliğini azaltacağını söyledi.

‘AVRUPA’DA BÜYÜYEMİYORUZ’

Mektupta AB'nin, merkezi olmayan finans içeren merkezi olmayan projeleri tüzel kişilik olarak kayıt olma gerekliliklerinden hariç tutması istendi. Ayrıca, belirli merkezi olmayan "stabil kripto paraların" belli düzenlemelere tabi olmaması gerektiği söylendi.

Mektubu düzenleyen CoinShares CEO'su Jean-Marie Mognetti, Avrupa'nın şu anda diğer bölgelere göre daha karmaşık kripto düzenlemelerine sahip olduğunu ve bu da işletmelerin Avrupa'da büyümesini engellediğini söyledi. (Reuters)