Mühendisler, verileri inceledikten sonra, sorunun neden oluştuğunu artık anladıklarını düşünüyorlar. Muhtemelen yanlış bir sensör okumasıyla ilgili olduğunu ve sorunla lansman gününde başa çıkmak için bir strateji geliştirebileceklerini düşünüyorlar.

EN BÜYÜĞÜ

NASA'daki Space Launch System (SLS) roket projesini yöneten John Honeycutt, "Bir sonraki fırlatmayı desteklemek için varmamız gereken yere ulaşmak için bir yolumuz var" dedi. Cumartesi günkü fırlatma, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde yerel saatle 14:17 olarak ayarlanacak. Kontrolörlere roketi Dünya'dan çıkarmaları için iki saat verilecek. SLS, ABD uzay ajansı tarafından şimdiye kadar geliştirilen en büyük fırlatma aracıdır.

SLS, NASA’nın Artemis programı kapsamında Ay'a bir dizi görevde Orion adında büyük bir mürettebat kapsülü gönderecek. Bu ilk görev Artemis I olarak adlandırılıyor ve mürettebatsız bir proje olacak. Önümüzdeki 42 günlük görevin kapsamı, Orion'u California açıklarında Pasifik Okyanusu'nda bir sıçrama için eve getirmeden önce Ay'ın arkasına göndermek ve testin ana amacı, kapsül üzerindeki ısı kalkanının Dünya atmosferine yeniden giriş sıcaklığından sağ çıkıp çıkamayacağını kontrol etmek.

‘AY DAHA BİTMEDİ’

NASA, Mars'a nasıl gidileceğini öğrenmek için Ay'a geri döneceğini söylüyor. Ancak araştırmacılar, bilimsel olarak Ay'da da bitmemiş işler olduğunu söylüyorlar. Ayın kökenleri ve buna bağlı olarak Dünya'nın oluşumu ve erken evrimi hakkında anlamamız gereken daha çok şey var. Gelecekteki Artemis misyonları, kalıcı olarak gölgelenmiş kraterlerin buz rezervlerini barındırdığı Ay'ın Güney Kutbu'nu hedef alacak. (BBC)