Ermenistan ziyaretinin ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun başkanlığındaki heyeti kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Dağlık Karabağ ile ilgili imzalanan üçlü bildirinin maddelerinin yerine getirildiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, "Azerbaycan ordusu muhteşem bir zafer kazandı ve siyasi çözüm aşamasına geçtik. Azerbaycan ordusu dün işgal altındaki Ağdam bölgesinde bulunan Ağdam kentine girdi. Böylelikle bildirideki maddeler yerine getirilmiş oluyor” denildi.

Karabağ’daki ateşkesin izlenmesi amacıyla Rusya ve Türkiye’nin ortak bir merkez kurmasının bölgesel güvenliğin önemli bir unsuru olarak kabul ettiğini vurgulayan Aliyev, şöyle konuştu:

"BU BELGE ÇOK ÖNEMLİ"

* Azerbaycan topraklarında (Karabağ’da) ateşkesi izleme merkezinin kurulması için Rusya ile Türkiye arasında yürütülen müzakerelerin aktif olarak ilerlemesini memnuniyetle karşılıyoruz. Merkezi bölgesel istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi için önemli bir unsur olarak görüyoruz.

* Silahlı çatışmanın, askeri operasyonların başlamasından 44 gün sonra bir belge imzalandı. Bu belgenin çok önemli olduğunu düşünüyorum, önem bakımından uzun yıllardır devam eden ihtilafı noktalıyor. Bu önemli belgenin hazırlanması ve kabul edilmesi nedeniyle başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin olmak üzere size şükranlarımı sunuyorum.