Olayın ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nden sınır dışı edilen kadınlardan biri, Kiev merkezli bir TSN kanalına konuştu.

Kadın, polislerin telefonlarını elinden aldığını, onları tek bir şilte ile bir ağıla koyduğunu ve onlara "kötü bir pilav" yedirdiğini iddia etti.

HAPİS CEZASINDAN KURTULDULAR

5 Nisan'da Dubai'de çıplak poz veren bir düzineden fazla kadının videosunun sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda modelin tutuklandığı bildirildi. 

Yerel bir sakin, grubu lüks Marina mahallesindeki başka bir binadan filme almıştı. Kadınlar tutuklandı ve ülkenin ahlaksız davranışlarla ilgili katı yasalarını ihlal etmekle suçlandı.

Başlangıçta olası hapis cezalarıyla tehdit edilirken, daha sonra kendi ülkelerine geri gönderilecekleri belirtildi. Haberlere göre tutuklanan kızlardan 12'si Ukraynalıydı.

‘’HER ŞEYİMİZİ ALDILAR’’

TSN'ye konuşan tutuklulardan biri isimsiz olarak Dubai hapishanesindeki durumu anlattı. 

Kadın, ‘’Bizden her şeyi aldılar. Başlangıçta, hepimizi 12 kız için tek yatak bulunan bir odaya koydular ve bize yemek vermediler. Geceleri bize biftek gibi korkunç bir sosla tatsız pirinç getirdiler’’ dedi.

‘ÇIPLAK POZ VERMEYE ZORLANDIM’

Modellerin daha sonra farklı hücrelere taşındığını ve bunun ilk kalemden daha kötü olduğunu iddia etti ve diğer mahkumların onları öldürmekle tehdit ettiğini belirtti. 

Ayrıca, kendi dönemlerinde olan bazı model arkadaşlarına hijyen ürünleri, hatta tuvalet kağıdı verilmediğinden şikayet etti.

TSN'nin görüştüğü kız, olay hakkında konuşan tek tutuklu değil. Kievli Irina adlı başka bir kız, fotoğrafçı Vitaly Grechin tarafından kendi isteği dışında çıplak poz vermeye zorlandığını iddia etti.

(RT, Çeviri:polemikhaber)