Yerel polis yetkilisi Imranu lIslam, kazanın Brahmanbaria bölgesindeki Bijoynagar bölgesinde meydana geldiğini söyledi. Yetkili, kurtarma ekiplerinin en az 21 ceset bulduğunu söyledi. Bölgenin üst düzey hükümet yöneticisi Hayat-Ud-Dola'dan alıntı yapan yerel haberler, yaklaşık 50 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

YEREL BASIN: TEKNEYE KARGO GEMİSİ ÇARPTI

Daily Star gazetesinin haberine göre bir görgü tanığı, iki kargo gemisinin tekneye çarptığını ve teknenin hızla battığını söyledi. Tanık Nurul Amin gazeteye verdiği demeçte, “Göletin kıyısında sığır otlatıyordum. Yüksek bir ses duydum ve kargo gemilerinin yolcu teknesine çarptığını gördüm’’ dedi. Bölge, başkent Dakka'nın 82 kilometre doğusunda yer alıyor.

YETERSİZ KURALLAR KAZALARA ENGEL OLAMIYOR

Bangladeş, insanları ve malları taşımak için su taşımacılığının yoğun olarak kullanıldığı bir delta ülkesidir, ancak vasıfsız operasyon ve güvenlik kurallarının yetersiz uygulanması nedeniyle ölümcül kazalar yaygındır.

Mayıs ayında Padma nehri üzerinde yolcularla dolu bir sürat teknesinin kum taşıyan bir gemiyle çarpışması sonucu en az 26 kişi hayatını kaybetmişti. Şubat 2015'te aşırı kalabalık bir geminin bir kargo gemisiyle çarpışması sonucu en az 78 kişi hayatını kaybetmişti.

(Guardian)