Suga, gazetecilere yaptığı kısa bir açıklamada, "Corona virüse karşı savaş çok fazla enerji gerektiriyor ve bunu sürdürmenin ve yaklaşan parti liderliği seçimlerinde savaşmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

TEKRARLANAN OHALLER HALKI BIKTIRDI

Suga, bir yıldan kısa bir süre önce göreve başlamıştı. İktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) 29 Eylül'de liderlik seçimini yapacak. Seçimde Suga'nın başkanlığa aday olması bekleniyordu.

Hükümet tekrarlanan olağanüstü haller ilan etse bile, corona virüs enfeksiyonları artmaya devam ederken, Suga'nın kabinesine verilen destek sürekli olarak aşağı doğru kayıyor. Tokyo, halihazırda birçok kez uzatılan dördüncü olağanüstü hali altında. Japonya, pandeminin başından beri yaklaşık 16 bin ölüm kaydetti.

Son anketler, hükümet için destek seviyelerinin yaklaşık yüzde 25 civarında olduğunu gösterdi. Bu haftanın başlarında Suga, LDP'nin güçlü genel sekreteri Toshihiro Nikai'yi ve kamuoyunu etkilemek amacıyla kabinesini değiştirmeye karar vermişti, ancak görünüşe göre bu tür hareketlerin başbakanlığını kurtarmak için yeterli olmayacağı sonucuna vardı

Guardian