Geçen hafta Başbakan Scott Morrison'a gönderilen bir mektupta, Porter'ın 1988'de 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiğini iddia edildi. Mektubu gönderen kadın ise geçen yıl hayatına son verdi.

ÜST DÜZEY BÜROKRAT

Eski bir kraliyet savcısı olan Christian Porter, 2013'te parlamentoya girdi ve 2017'de başsavcı oldu. 

Ülkenin baş hukuk sorumlusu olarak, en üst düzey hükümet portföylerinden birini kontrol ediyor ve yasal işler, ulusal ve kamu güvenliğinden sorumlu.

SORUŞTURMA ASKIYA ALINDI

Mağdur olduğu iddia edilen kişi, şikayetini geçen yıl New South Wales Polisine bildirdi, ancak resmi bir ifade vermedi. Soruşturma, kadın geçtiğimiz Haziran ayında öldükten sonra askıya alındı. 

Ancak geçen hafta kadının arkadaşları, Morrison ve muhalefet milletvekillerine bir mektup göndererek iddiaları tekrar gündeme getirdi. 

Porter, mektubun onu 1988'de Sydney Üniversitesi'nde bir lise turnuvasında bulunan bir kıza tecavüz etmekle suçladığını söyledi.

MAĞDUR İFADESİ MECBUR

Dava, muhalefet milletvekilleri tarafından geçen hafta tekrar polise yönlendirildi. Ancak polis, "ilerlemek için yeterli kabul edilebilir kanıt olmadığı" için soruşturmayı bıraktıklarını doğruladı. 

Avustralya'da cinsel saldırı vakaları, mağdur olduğu iddia edilen kişinin ifadesi olmadan kovuşturmaya devam edemez. Ancak Başbakan Morrison, iddialarla ilgili ayrı ve bağımsız bir soruşturma yapılması çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.