Duruş, genç varise övgü yağdıran Trump yönetimine kıyasla ani bir değişime işaret ediyor. Beyaz Saray’ın Basın Sekreteri Jen Psaki, Joe Biden'ın Suudi Arabistan ile ABD ilişkilerini “yeniden ayarlamayı” amaçladığını ve Prens Muhammed'i değil Kral Selman'ı muhatap olarak gördüğünü söyledi. Ancak 35 yaşındaki prens, Suudi Arabistan'ı yönetiyor olarak görülüyor ve Prensin diğer yabancı liderlerle doğrudan ilişkileri biliniyor.

PRENS SELMAN’I İSTEMİYOR

Carnegie Endowment'ın Ortadoğu programının yöneticisi Michele Dunne, Biden yönetiminin aynı anda birkaç sinyal göndermeye çalıştığını söyledi. Dunne, ‘’ABD'nin Yemen savaşındaki suç ortaklığını sona erdirmek, İran ile bir anlaşma yapmak istiyor ve Suudi Arabistan'ın sınırlarını savunması için meşru bir ihtiyaç olduğuna inanıyor’’ dedi. Ayrıca, bu sinyalin, ABD’nin artık Prens Selman’a yatırım yapmak istemediğini gösteriyor olabileceğini söyledi.

"PRENS’E MECBUR KALACAKLAR"

Biden’ın yaklaşımı, Prens Muhammed’in yakın çevresini rahatsız ediyor gibi görünüyor.

Kraliyet ailesine yakın Suudi iş adamı Ali Shihabi Politico'ya yaptığı bir yorumda, Kral Selman’ın “çalışabiliyor ama çok yaşlı” olduğuna dikkat çekti. Shihabi, "O ülkenin lideri ancak günlük meselelere karışmıyor. Bu yüzden günün sonunda, doğrudan Prens ile konuşmak isteyecekle" dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com