Flake, "ABD'nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkisinin stratejik önemi göz önüne alındığında, Başkan Biden'ın bu büyükelçilik adaylığıyla bana duyduğu güvenden onur ve onur duyuyorum" şeklinde kaydetti. 

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ ÜZERİNE ÇALIŞTI

Cumhuriyetçi Flake, 18 yıllık meclis kariyerinin son yıllarında, Trump'ın parti içindeki en şiddetli eleştirmenlerinden biri olarak ortaya çıktı.O sırada Beyaz Saray ile olan çekişmesi nedeniyle 2018'de yeniden seçilmeyi reddetti.

Kongredeki son haftalarında Flake, Cemal Kaşıkçı’nın Suudi hükümet ajanlarının elinde krallığın İstanbul'daki büyükelçiliğinde öldürülmesini ele alması konusunda Trump ile çatıştı.Flake, Trump'ın Riyad'ı savunmasına yanıt olarak Kasım 2018'de Twitter'da "'Büyük müttefikler' gazetecilerin öldürülmesini planlamaz Sayın Başkan. Büyük müttefiklerkendi vatandaşlarını tuzağa çekip öldürmezler" şeklinde paylaşım yapmıştı. 

ERDOĞAN’A ‘KÖTÜ ADAM’ İMASI

Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda görev yapmış olmasına rağmen, Flake'in Türkiye ile ilişkilere ilişkin görüşleri seyrektir.2019'da Trinity College'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya'dan Vladimir Putin de dahil olmak üzere "kötü adamları" övdüğü için Trump'ı azarladığı bir konuşma yaptı.

Flake, ‘Başkanımız, ‘Duterte harika bir iş' yapıyor’ diyor, Erdoğan'a 'çok yüksek notlar' veriyor. Putin 'halkı için güçlü bir lider'. Hapishane gibi ülke yöneten Kim Jong Un, başkanımıza göre, 'insanını seven' 'harika bir kişiliğe' sahip bir adam" şeklinde sert ifadeler kullandı. 


(Middle East Eye)