Biden, “Hafta sonu boyunca ABD, Afganistan'daki önemli bir El Kaide hedefine karşı terörle mücadele operasyonu düzenledi. Operasyon başarılı oldu ve sivil can kaybı olmadı” dedi. El-Zawahiri'nin adı başlangıçta belirtilmese de, AP haber ajansı kısa bir süre sonra bildirdi.

‘ADALET YERİNİ BULDU’

Ulusa seslenen Biden, saldırının Zawahiri'yi öldürdüğünü söyleyerek, onun için Usame Bin Ladin'in sağ kolu ve "kötü ve kararlı bir katil" dedi. Biden, sivil kayıpları önlemek için "titiz" bir planlamanın ardından, bir hafta önce grev için nihai onayı verdiğini söyleyerek “Şimdi adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok” dedi. Biden, "Ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, ABD sizi bulur ve çıkarır" diye ekledi.

TALİBAN’DAN TEPKİ

ABD'li yetkililere göre, CIA Pazar günü Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir insansız hava aracı saldırısı düzenledi. Reuters'e göre, Taliban hükümeti saldırının gerçekleştiğini doğrularken, Sözcü Zabihullah Mücahid bunu "uluslararası ilkelerin" ihlali olarak kınadı. Afgan yetkililer, Kabil'in Sherpor semtinde bir eve füze isabet ettiğini, ancak içeride kimsenin olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takoor, Tolo News'e verdiği demeçte, "Bu sabah saat 6 sularında Kabil'in Sherpor bölgesinde bir eve roket isabet etti. Ev boştu, bu nedenle roket herhangi bir can kaybına yol açmadı" dedi.

DUDAK UÇUKLATAN ÖDÜL

Mısır doğumlu 71 yaşındaki Ayman el-Zawahiri, Usame Bin Ladin'in yardımcısı olarak kabul edildi ve 11 Eylül terör saldırılarının ardından Ekim 2001'den bu yana FBI tarafından en çok aranan 22 terörist arasında listelendi. ABD'nin Mayıs 2011'de Bin Ladin'in öldürüldüğünü açıklamasının ardından El Kaide'nin lideri oldu. Dışişleri Bakanlığı, Zevahiri'nin nerede olduğu hakkında bilgi verenlere 25 milyon dolara kadar ödül teklif etmişti. (RT)