İzinsiz gösteriler, kask ve vücut zırhı takan çevik kuvvet polisi karşısında "siyasi mahkumlar için özgürlük" çağrısında bulunan Navalny’nin destekçilerinin kararlılığını gösterdi.

500 BİN KİŞİ HEDEFİ TUTMADI

Ülke çapındaki protestolar, Navalny’nin ekibinin sokaklarda görmek istedikleri 500 bin göstericinin altında kaldı, ancak Moskova’daki 10 bin kişilik kalabalık ve Petersburg’daki benzer şekilde güçlü bir katılım oldu. 

Kremlin’in yakınlarındaki bir sokakta Navalny destekçileri arasında duran bir üniversite profesörü olan Arkady, "Navalny'yi hapsetseler bile, bu gece diğer figürlerin öne çıkacağını, insanların ortaya çıkacağını, muhalefet için bir gelecek olduğunu gösteriyor" dedi.

PUTİN: PİŞMAN OLURSUNUZ

Eylem günü, Vladimir Putin'in her yıl ulusa hitaben yaptığı konuşmaya denk geldi ve burada Rusya lideri, Batılı ülkeleri Rusya'nın "kırmızı çizgilerini" geçerken "pişman olacakları" konusunda uyardı. 

BM insan hakları uzmanları, Rusya'yı sağlığı kötüye giden Navalny'nin tahliye edilmesine ve yurt dışında tedavi edilmesine izin vermeye çağırdı ve hayatının risk altında olduğuna inandıklarını söyledi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)