Olay, Endonezya'da oynanan bir futbol maçındaki izdihamdan beş gün sonra, dünyanın en kötü spor felaketlerinden birinde sıkılan göz yaşartıcı gazdan kaçmaya çalıştığı olayda en az 131 kişinin ölümüne neden oldu. 

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Taraftarın ölümünün nedeni bilinmezken, Buenos Aires Eyaletinin Güvenlik Bakanı Sergio Berni yerel televizyona, taraftarın kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Ayrıca, bakanlığının olayla ilgili soruşturma açacağını ve çok fazla biletin satılmış olabileceğini de sözlerine ekledi, ancak ev sahibi Gimnasia, durumun böyle olmadığını ve güvenlik protokollerine uyduklarını söyledi.

Arjantin'deki yetkililere göre, Gimnasia taraftarları zaten dolu olan stadyuma girmeye çalışıyorlardı ve polis onları geri zorlamak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Taraftarlar gaz bombasından kaçıp sahaya girerken, oyuncuların yüzlerini kapattığı görüldü. 

‘ÖLÜYORLAR HİSSİNE DÖNÜŞTÜ’

Gimnasia La Plata’nın yıldızı Leonardo Morales, "İki yaşındaki oğlum nefes alamıyor. Tribündeki herkes için çaresiz ve endişeli hissediyoruz. Normal maç oynuyorduk ve bu, akrabalarımızın neredeyse ölmek üzere olduğu hissine dönüştü" dedi. 

Gimnasia La Plata’dan yapılan açıklamada, "Bu trajik günün sorumluları ortaya çıkana kadar ne olduğuna dair soruşturma talep edeceğiz" denildi. (Reuters)