Bitcoin fiyatı, Pazartesi günü geç saatlerde 52 bin dolar civarındayken, yüzde 16 kadar düşerek 43 bin 100 dolara düştü. Kripto para birimi o zamandan beri toparlanmayı başardı ve en son 45 bin 512 dolardan işlem gördü.

HALK SOKAKTA

Düşüş, El Salvador hükümetini sunucu kapasitesini artırırken ülkenin yeni dijital cüzdanı Chivo'yu çevrimdışına almaya zorlayan teknolojik bir aksaklıkla beraber geldi. Ülke lideri Nayib Bukele, “Sunucuların kapasitesini arttırırken bağlantısını kestik. Bazı kişilerin yaşadığı kurulum sorunları bu yüzdendi” şeklinde tweet attı. 

Bu arada, bitcoinle ilgili yeni yasaya karşı toplanan bir grup protestocu başkent San Salvador sokaklarına döküldü. Aktivistlerin, kripto para birimi ve yeni bitcoin yasasının nasıl uygulanacağı hakkında bilgi eksikliği nedeniyle harekete karşı yürüdükleri bildirildi.

El Salvador, Başkan Bukele'nin 2001'den beri ülkede kullanılan ABD dolarının yanı sıra bitcoini yasal ihale olarak kabul etme planlarını açıklamasının ardından bu yılın başlarında dünyada şok etkisi yarattı. 

Russia Today