Nakit sıkıntısı çeken yarışmacıların 45.6 milyar won (38.58 milyon dolar) kazanma amacıyla ölümcül sonuçları olan oyunlar oynadığı dokuz bölümlük gerilim filmi, geçen ay piyasaya sürüldükten sonra uluslararası bir hit oldu.

PLATFORM REKORU KIRDI

Bloomberg, tahmini net değeri olan 900 milyon dolara kıyasla dizinin sadece 21.4 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Rapora göre, ilk 23 gününde gösterinin en az iki dakikasını yaklaşık 132 milyon kişi izledi ve ilk 28 gününde 82 milyon hesap tarafından izlenen Bridgerton’ın rekorunu kırdı.

Netflix daha önce dizinin 111 milyon hayran topladığını açıklamıştı, ancak Bloomberg bu rakamların biraz daha eski verilere dayandığını söyledi. California merkezli Netflix, haber ajansına göre diziyi başlatan kişilerin yüzde 89'unun birden fazla bölüm izlediğini ve izleyicilerin yüzde 66'sının diziyi ilk 23 günde bitirdiğini tahmin ediyor.

NETFLİX’İN AVUKATINDAN TEPKİ

Netflix, Bloomberg’de yayınlanan haber hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Şirketin bir avukatı Bloomberg'e, medya devinin incelediği belgelerde yer alan gizli verileri ifşa etmesinin uygun olmayacağını söyledi.

Dizi aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde Netflix'te en üst sıralarda yer alan ilk Kore draması ve hatta insanlar arasında Korece öğrenmeye olan ilgiyi artırdı.

Netflix'in VPN olmadan kullanılamadığı Çin'de bir Pekin fırını, mağazasında Kalamar Oyunu temalı bir şekerleme yapma mücadelesi başlattı. 

Gösteri, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'tan bile olumlu yorumlar aldı ve milyarder çalışmayı "etkileyici ve ilham verici" olarak nitelendirdi. Amazon'un akış hizmeti Prime Video, Netflix ile rekabet ediyor. (Reuters)