Blinken, ABC News'e verdiği demeçte, ateşkesin ABD'yi "daha olumlu bir şey inşa etmek için bir eksen oluşturmak üzere" konumlandırmak için "kritik" olduğunu söyledi ve yönetimin iki devletli bir çözümü desteklediğini yineledi.

‘’İKİ TARAFLAR İÇİN DE İYİLEŞTİRMELER…’’

Antony Blinken, "Bu, Gazze'deki vahim insani durumla şimdi başlamalı. Sonra yeniden yapılanma, kaybedileni yeniden inşa etme. Ve kritik olarak, İsrailliler ve Filistinlilerin eşit güvenlik, barış ve haysiyet ölçüleriyle yaşayabilmeleri için her iki tarafta da gerçek iyileştirmeler yapmak” diyerek, "Filistinlilerin umutlarını hissetmeleri ve fırsatlara sahip olmaları ve İsrailliler için olduğu gibi güven içinde yaşayabilmeleri hayati önem taşıyor" şeklinde ekledi.

SİLAH SATIŞINA DEĞİNMEDİ

Blinken, ateşkese aracılık etmede Joe Biden’in “amansız, kararlı ama sessiz diplomasisine” itibar etti, ancak partinin ilerici kanadının İsrail’e silah satışını durdurma çağrıları üzerine yorum yapmayı reddetti. 

Blinken, "Bu işte yapmadığım şeylerden biri siyaset yapmamam. Politikalara odaklanıyorum. Bu yüzden siyaseti başkalarına bırakacağım" dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)