Otomobil, havacılık ve beyaz eşya endüstrileri için silikon parça üreticisi BIW Isolierstoffe'un CEO'su Ralf Stoffels, “Enerji enflasyonu burada başka yerlerde olduğundan çok daha ciddi… Almanya’da kademeli olarak fabrikaların kapanmasından korkuyorum" dedi. 

YÜZDE 500’LÜK ARTIŞ

Almanya'da gaz ve elektrik fiyatlarının son iki ayda iki katından fazla arttığı bildiriliyor. Bu haftanın başlarında, Avrupa gösterge elektrik fiyatı megawatt saat başına 500 eurodan fazla rekor bir seviyeye ulaştı ve geçen yıldan bu yana yüzde 500'ün üzerinde bir artış gördü. 

Bloomberg'in aktardığına göre, dünyanın en büyük ikinci kimyasal üreticisi Evonik Industries'in Sözcüsü Matthias Ruch, "Fiyatlar, uluslararası alanda rekabet eden ve fazla enerji kullanan birçok şirkete ağır bir yük getiriyor" dedi.

Almanya'nın en büyük enerji tedarikçisi olan Rusya'dan yapılan gaz sevkiyatları, Ukrayna ile ilgili yaptırımlardan kaynaklanan teknik sorunlar nedeniyle son aylarda ciddi şekilde düşüyor. Alman hükümeti krizle boğuşmak için vatandaşlarını klimaları kapatarak ve daha az sıcak su kullanarak enerji tüketimini azaltmaya çağırıyor. Berlin, gaz kullanımına ek bir vergi koyarken, kömür santrallerini canlandırmak için de adımlar attı. (RT)