İtalya'nın Kongo Demokratik Cumhuriyeti büyükelçisi BM konvoyuna düzenlenen saldırıda öldü. 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda bulunan Goma'nın birkaç kilometre kuzeyindeki saldırıda Büyükelçi Luca Attanasio'nun dışında iki kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı.

Virunga Milli Parkı’ndan yapılan açıklamaya göre; BM konvoyu, Goma'nın birkaç kilometre kuzeyindeki Kanyamahoro kasabası yakınlarında saldırganlar tarafından kaçırılma girişimi sırasında saldırıya uğradı. 

İtalya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İtalyan büyükelçisi Luca Attanasio ve onunla birlikte seyahat eden bir askeri polisin öldürüldüğünü söyledi.

BM KONVOYUNDAYDI 

Saldırının arkasında kimin olduğu hemen belli olmadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı’nın bugün Goma'da İtalya'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti büyükelçisi Luca Attanasio'nun ve bir polisin ölümünü derin bir üzüntüyle öğrendik" denildi. Büyükelçi ve polis, Birleşmiş Milletler Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde İstikrar Misyonu olan Monusco’nun konvoyunda seyahat ediyorlardı. 

SİLAHLI GRUPLAR FAALİYET GÖSTERİYOR

Büyükelçi, Goma'daki hastanede hastanede hayatını kaybetti. Bakanlığın web sitesine göre Attanasio, 2017'den beri İtalya'nın Kinşasa'daki misyon başkanıydı ve 2019'da büyükelçi oldu. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Ruanda ve Uganda sınırları boyunca uzanan Virunga’da ve çevresinde düzinelerce silahlı grup faaliyet gösteriyor.