BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in sözcüsü günü yaptığı açıklamada, "BM'nin bu hafta ortaya çıkan rahatsız edici videolar ışığında durumla ilgili endişelerini dile getirdiğini ve mevcut durum hakkında daha fazla bilgi ve açıklama talep ettik" dedi ve "Hayatta olup olmadığına dair kanıt istedik" şeklinde ekledi.

HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ VİLLA

35 yaşındaki Prenses Latife’nin kaderiyle ilgili endişeler, bu hafta birkaç haber kuruluşunun "hapishaneye dönüştürülmüş" bir villanın banyosunda kaydettiğini iddia ettiği videolar yayınladıktan sonra yeniden ortaya çıktı. BAE'nin Londra'daki büyükelçiliği yaptığı açıklamada, "medyada gerçek durumu yansıtmadığını" ve evde, ailesi ve tıp uzmanları tarafından desteklenerek bakıldığını söyledi. Açıklamada, "Toparlanıyor ve uygun zamanda kamusal hayata döneceğini umuyoruz" denildi.

HİNDİSTANLI KOMANDOLAR YAKALADI

Latife, üç yıl önce komşu ülke Umman'a geçip uluslararası sulardaki bir yata jetskiyle gittiği kaçma girişiminin ardından villada hapsedildiğini iddia ediyor. İki arkadaşıyla Hindistan'ın batı kıyısına ulaşmayı başardı, ardından başka bir gemi tarafından takip edildiğini ve Hint sahil güvenliği tarafından tespit edildiğini keşfetti. Denizde sekiz gün geçirdikten sonra gemi, babası Şeyh Muhammed bin Rashid el Maktoum tarafından yetkilendirilen bir operasyonda onu BAE güvenlik güçlerine teslim eden Hintli komandolar tarafından basıldı. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com