Deborah Lyons, "Müzakere edilmiş bir çözüme gerçekten bağlı olan bir parti, bu kadar çok sivil zayiatı yaratmaz, çünkü uzlaşma sürecinin daha zorlu olacağını, daha fazla kan döküleceğini anlayacaktır" dedi.

“BOSNA’YI HATIRLATIYOR”

Lyons, "Bu, yakın zamanda Suriye'yi veya çok da uzak olmayan bir geçmişte Saraybosna'yı anımsatan farklı bir savaş. Kentsel alanlara saldırmak, bilerek zarar vermek ve büyük sivil kayıplara neden olmaktır. Bununla birlikte, kentsel alanların tehdit edilmesi, muhtemel katliamı kabul eden Taliban'ın stratejik bir kararı gibi görünüyor" dedi.

“İÇ SAVAŞ KAÇINILMAZ”

Afgan hükümeti ile Taliban müzakerecileri arasındaki barış görüşmeleri geçen yıl Katar'ın başkenti Doha'da başladı, ancak önemli bir ilerleme kaydetmedi.

Rusya'nın BM Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Afganistan'daki kötüleşen durumun artan bir endişe kaynağı olduğunu ve "yabancı güçlerin geri çekilmesiyle birlikte durumun korkunç göründüğünü" söyledi. Nebenzia, "Afganistan'ın tam ölçekli ve uzayan bir iç savaşa kayması ihtimali ne yazık ki katı bir gerçektir" dedi. (Reuters)